Campingservice

Höja Bil och Motor AB hjälper er med det mesta på er husbil eller husvagn i vår verkstad i Järfälla. Garantiservice och fukttest på Bergholms märken. Knaus, Morelo, Ci, Rollerteam, Weinsberg, och Eiba. Vi monterar VB- luftfjädring och byter framfjädrar på din husbil för optimal komfort.

Få ut det mesta av din husbil

Vi är experter på husbilar och husvagnar och hjälper dig med en mängd olika tjänster. Vi erbjuder garantireparationer och fukttester på Bergholms märken, inklusive Knaus, Morelo, Ci, Rollerteam, Weinsberg och Eiba.

Vi kan montera VB-luftfjädring och kan även byta framfjädrar för att öka komforten i din husbil. Originalfjädrarna på transportbilar är oftast inte tillräckliga för att ge en smidig och bekväm körupplevelse i en husbil, men en ändring kan göra en påtaglig förbättring.

Vi erbjuder

Garantiservice och fukttest på Bergholms märken

Montering av VB-luftfjädring

Byte av framfjädrar

Bra att veta

Varför rekommenderas regelbunden service av husbil?

Säkerhet: En regelbunden service innebär att mekaniken på fordonet kontrolleras och att eventuella fel eller brister identifieras och åtgärdas i tid. Detta kan hjälpa till att hitta problem som kan vara farliga eller riskfyllda att ignorera, som t.ex. slitna bromsar eller trasiga fjädrar.

Tillförlitlighet: Genom att utföra regelbunden service, och se till att alla delar i husbilen är i god form, kan man minska risken för överraskande skador eller driftstopp som kan uppstå annars. Denna typ av service kan hjälpa till att öka tillförlitligheten och förebygga oplanerade avbrott i resandet.

Längre livslängd på husbilen: En regelbunden service kan hjälpa till att förlänga husbilens livslängd genom att säkerställa att alla delar fungerar som de ska och genom att minska påfrestningen på bilen genom att undvika onödig slitage och bristande underhåll.

Sammanfattningsvis är regelbunden service avgörande för att säkerställa att husbilen har en hög säkerhetsnivå, är tillförlitlig och ger möjlighet till problemfria resor. Det hjälper också till att undvika eventuella oplanerade avbrott som kan orsaka frustration och obehag i resandet.

Vad ingår i en husbilsservice?

En husbilsservice kan innebära flera olika inspektioner och underhållsåtgärder. Här är några av de mest vanliga punkterna som kan ingå inom ramen för en husbilsservice:

Inspektion av chassi och hjulupphängning för att se om några delar är trasiga eller slitna.

Kontroll av bromssystemet för att se till att det fungerar som det ska.

Inspektion av gasolanslutningar och rörsystem för att uppdatera att de fungerar säkert och effektivt.

Inspektion av vatten- och sanitetssystemet för att se till att det fungerar som det ska.

Inspektion av elektrisk och elsystem, t.ex. solpaneler och batterier.

Byte av olja och filter.

Luftfilterbyte och inspektion av luftkonditioneringssystemet.

Kontroll av belysning och säkerhetssystem.

Inspektion av husbilens förvaringsmöjligheter och skåp.

Rengöring och tvätt av husbilen, både invändigt och utvändigt.

Det är viktigt att notera att tjänsterna som ingår i en husbilsservice kan variera beroende på husbilens ålder, tillverkare, tidigare underhållsnivå och typ av service som efterfrågas, så det är bäst att specificera vilka exakta tjänster du vill ha utförda. Fine-tuning och modifiering av funktioner kan också glädja de reseglada och skapa en anpassad körupplevelse.