AC-Service

Regelbunden AC-service hos Höja Bil & Motor för en luftkonditionering i toppskick. Genom att noggrant inspektera och underhålla kylsystemet, inklusive rengöring och påfyllning av kylmedel, kan du säkerställa en effektiv AC och en bekväm körupplevelse även under heta dagar. Detta främjar också en längre livslängd för AC-systemet och minskar bränsleförbrukningen.

Få ut det mesta av din bil

Höja Bil och Motor i Järfälla förstår vikten av en effektiv luftkonditionering för körkomfort och en hälsosam kupémiljö. Det är inte bara obehagligt att ställa in luftkonditioneringen och upptäcka att den inte kyler eller filtrerar effektivt, utan ett dåligt underhållet system kan också påverka luftkvaliteten inne i bilen. Lösningen på detta problem är en årlig luftkonditioneringsservice.

Vår verkstad är dedikerad till att säkerställa att ditt luftkonditioneringssystem fungerar optimalt och ger den komfort du förtjänar. Vårt erfarna team av tekniker kan utföra en noggrann inspektion och service av ditt luftkonditioneringssystem för att säkerställa att det kyler effektivt och filtrerar luften på bästa möjliga sätt.

Genom att välja Höja Bil och Motor för din luftkonditioneringsservice kan du vara säker på att vi tar hand om ditt fordon med omsorg och expertis. Vi strävar efter att skapa en trevlig och frisk atmosfär i din bil och ser till att du kan njuta av varje resa, oavsett väderförhållande. Kontakta oss för att boka din luftkonditioneringsservice och låt oss se till att din bil är redo för varje körning.

AC-Service

Njut av en konsekvent behaglig temperatur

Filtrera ut många luftburna föroreningar

Undvik obehaglig lukt från luftkonditioneringen

Bra att veta

Vad kontrolleras under en luftkonditioneringsservice?

Som du förmodligen vet fungerar luftkonditioneringsenheter genom att cirkulera kylmedium. Påfyllning av detta köldmedium är en av huvuduppgifterna vid en luftkonditioneringsservice, eftersom systemet vanligtvis förlorar upp till 8% av det varje år. Det är inte ett jobb som kan utföras hemma.

När vi har fyllt på mer köldmedium är det viktigt att dubbelkolla att allt är i gott skick. Om du inte använder din luftkonditionering regelbundet, särskilt när det är svalare utomhus, kan tätningarna i systemet torka ut och börja läcka. Men oroa dig inte! Vårt skickliga team kommer att använda professionell utrustning och expertis för att inspektera ditt system efter eventuella läckor och se till att köldmediumtrycket är precis rätt. Om vi upptäcker några problem är vi fullt kvalificerade att hantera reparationer av din luftkonditionering, men vi behöver alltid att få ditt godkännande först. Vårt mål är att hålla dig bekväm på vägen, så du kan lita på oss när det gäller din bils luftkonditioneringsbehov.

Kylning i din luftkonditioneringsservice

Du kan få din bil servad när som helst på året – och det är troligtvis något du bör göra. Vår verkstad erbjuder kvalificerad och snabb felsökning året runt med den senaste testutrustningen från Bosch. Våra skickliga mekaniker använder inte bara sin egen omfattande kunskap, utan arbetar också med alla Boschs kvalitetsprodukter och specifik serviceinformation för alla modeller. På så sätt kontrolleras alla säkerhetsdelar ordentligt och alla vätskor (bromsvätska, olja och köldmedel) samt filter ersätts på ett professionellt sätt.

Filtrering i din luftkonditioneringsservice

Det filter som finns i ditt luftkonditioneringssystem spelar en avgörande roll för att hålla luften inne i din bil ren och fri från oönskade partiklar. Men med tiden kan filtret slitas ut och förlora sin effektivitet. Därför rekommenderas det vanligtvis att byta filter under din luftkonditioneringsservice. Detta är fördelaktigt för alla bilägare, men det är särskilt viktigt för dem som lider av pollenallergi eller andra allergier. Det blir ännu viktigare om du ofta skjutsar barn som har hälsoproblem av den här typen.

Det bästa är att kontakta oss under tidig vår, innan vädret blir varmt och pollenhalten stiger. På så sätt kan vi inspektera och serva ditt luftkonditioneringssystem för att se till att det är i toppskick inför den kommande säsongen. Tveka inte att ta kontakt med oss så kan vi hjälpa dig att andas lätt och upprätthålla en bekväm miljö i din bil.

Boka din AC-service

Du kan boka din luftkonditioneringsservice hos oss idag med några enkla steg. Vi kommer att erbjuda dig en service av motsvarande nivå som tillverkarens, baserat på din bils ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.

Vårt experttips

”Använd ditt luftkonditioneringssystem året runt, även i kallare väder, i minst 10 minuter per månad. Detta hjälper till att smörja tätningarna, förhindra läckor och dålig lukt orsakad av fukt eller bakterier i filtret. Njut av en bekväm och fräsch kupé genom att använda din AC regelbundet.”