Bildiagnostisk Kontroll

Höja Bil & Motor erbjuder en noggrann datordiagnostisk kontroll av din bil för att ge dig insikt i dess prestanda.

Få ut det mesta av din bil

Med dagens avancerade fordon, där motorerna styrs och övervakas av inbyggda ledningssystem, har diagnosmetoderna förändrats avsevärt. Vår verkstad använder sig av avancerad teknik och expertnivå analytiska färdigheter för att kommunicera direkt med din bils inbyggda dator och hämta prestandadata.

Denna teknik, som varken kräver isärplockning eller fysisk inspektion av komponenter, möjliggör en snabb och effektiv diagnostisk process, tar cirka en timme. Vår kunniga verkstadspersonal ger dig en detaljerad översikt över eventuella problem med ditt fordon, och tack vare att informationen baseras på rådata från olika punkter inom motorn kan du vara helt säker på diagnosens tillförlitlighet.

Våra diagnostiska system har förmågan att justera vissa motormetoder vid behov. Behövs ytterligare åtgärder kommer vi att förse dig med en tydlig och kostnadsberäknad offert för att få ditt fordon att återgå till optimal funktion. Med Höja Bil & Motor kan du lita på att din bil får den expertvård den behöver för att fortsätta prestera på topp.

Bildiagnostisk Kontroll

Felsökning med den senaste diagnostiska utrustningen

Justering för optimal prestanda och emissioner

För alla vanliga fordon och motorstyrningssystem

Tekniker utbildade på avancerad nivå

Bra att veta

Vad kan en bildiagnostisk kontroll berätta för dig?

Den diagnostiska utrustning som vi använder kan hantera nästan alla moderna fordon. Dess förmåga att kommunicera på olika språk för motorstyrningssystem och att extrahera detaljerad diagnostisk information är oöverträffad.

Vår biltillståndsdiagnostik är särskilt värdefull för att undersöka förbränningsproblem i motorer. Förbränningsprocessen är komplex, med olika faktorer som påverkar dess effektivitet. Lyckligtvis övervakar och loggar moderna motorstyrningssystem data från återkopplingsenheter i hela fordonet, vilket gör att våra kunniga tekniker kan analysera informationen och förstå eventuella svårigheter som fordonet kan ha.

Dessutom utvärderar vår diagnostiska kontroll även prestandan hos andra komponenter, inklusive säkerhetskritiska komponenter som bromsar. Denna omfattande utvärdering säkerställer en grundlig undersökning av ditt fordon övergripande prestanda.

När bör jag begära en bildiagnostisk kontroll?

Många av problemen som undersöks i en bildiagnostisk kontroll av oss upptäcks först av kunden när en varningslampa och ett meddelande visas på en datorskärm i fordonet. Generellt sett är dessa meddelanden inte särskilt hjälpsamma. De kan innehålla en felkod, men det kommer inte nödvändigtvis att vara meningsfullt för en icke-expert. Även för en expert är det bara en utgångspunkt för undersökning av problemets verkliga natur.

Oavsett om du har observerat indikationer på ett problem i bilen eller lagt märke till något annat symptom på ett misstänkt motorfel, kommer vår tekniker att ansluta ditt fordon till diagnostikutrustningen och börja gå igenom relevant data. Genom att använda sin avancerade utbildning och erfarenhet vet de vilka detaljerade områden som ska undersökas och vilka mönster som kan förväntas under normala och onormala omständigheter.

Behöver du en diagnostisk kontroll?

Du kan boka din diagnostiska kontroll med oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en motsvarande servicenivå som tillverkaren baserat på din bilens ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.