Professionell fordonskontroll och test av avgasutsläpp

Som en certifierad Bosch Car Service-verkstad utförs fordonskontroller och avgaskontrolltester året runt enligt gällande lagar och föreskrifter hos oss på Höja Bil & Motor.

Få ut det mesta av din bil

Avgastesterna är inledande och har som mål att mäta nivån av avgasutsläpp från fordonet, säkerställa att det ligger inom lagens gränser för miljö och hälsa. Därefter genomförs fordonskontrollen, där en oberoende expert granskar fordonets säkerhet och godkänner det om resultaten uppfyller de krav som ställs. Detta är en viktig del av att säkerställa att ditt fordon är i överensstämmelse med lagstiftningen och att det är säkert att köra.

Hos Höja Bil & Motor prioriterar vi noggrannhet och överensstämmelse med lagar och föreskrifter när vi utför dessa tester. Kontakta oss för att boka tid inför din kommande kontrollbesiktning och avgastest, och låt våra experter se till att ditt fordon uppfyller alla krav.

Professionell fordonskontroll och test av avgasutsläpp

Förberedelse för inspektion

Passera inspektionen snabbt och smidigt

Bra att veta

Snabbt och enkelt för godkänd besiktning

Bosch Car Service-verkstäderna utför kombinerade fordonskontroller och avgastester i enlighet med gällande lagar. För att undvika onödig miljöpåverkan använder vår personal alltid den senaste testutrustningen från Bosch. När testerna är utförda får du självklart alla test- och mätprotokoll för arbetet som utförts på ditt fordon. Vi har dessutom ett nära samarbete med officiella övervakningsorgan, så som DEKRA och Swedac.

Grundkontroll för ökad säkerhet

De bra nyheterna först: Antalet döda i trafiken minskar. Och nu det negativa: Det finns allvarliga fel på cirka 25 % av alla fordon på vägarna. Grundkontrollen som utförs av Bosch Car Service ger tillförlitlig information om ditt fordon är trafikdugligt eller inte. Detta förhindrar inte bara olyckor, det hjälper dig även att slippa undan böter och dyra reparationer. Man ska dock alltid följa det serviceintervall som anges för fordonet.

Är det dags för fordonskontroll

Du kan boka din kontroll hos oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en likvärdig tillverkares service baserat på din fordons ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss ​​först, kan du ringa oss eller skicka ett mejl.

Expertrådgivning

”Visste du att… Besiktning och avgastest ska utföras en gång per år (eller baserat på bilens ålder). Nya bilar har sin första besiktning efter tre år, därefter två år och därefter varje år. För att säkerställa att bilen klarar kontrollen rekommenderar vi att du gör en preliminärkontroll hos en Bosch Car Service-verkstad, då kontrollerar våra tekniker bl.a. att lampor och bromsar fungerar som de ska och kan samtidigt åtgärda eventuella brister.”